glasvezel header glasvezel header

Over IGB

Onze doelstelling

globale infrastructuurOp communicatiegebied is maatwerk belangrijker dan ooit. De kracht van IGB zit in ons vermogen om de juiste partijen bij elkaar te brengen en de meest geschikte, op glasveltechnologie gerichte oplossingen te realiseren. Want alleen op basis van persoonlijke eisen en wensen kunnen wij een weloverwogen totaaloplossing bieden. Wij luisteren graag. Onderlinge samenwerking tussen ondernemers kan overigens voordelen opleveren. Ondernemers die goed op de hoogte zijn van hun eigen bedrijfsomgeving kunnen daar economisch beter van worden. Weten wie er bij je in de buurt zit en met welke specifieke expertise kan leiden tot interessante samenwerkingsverbanden.

Op de meeste bedrijventerreinen is een grote diversiteit aan ondernemers gevestigd. Van klein tot groot en met hoge en lage data intensiteit. Om die reden zal het rendement van een glasvezelaansluiting voor elke onderneming anders zijn. IGB zal daarom altijd per bedrijf een business case maken zodat alle aangesloten ondernemers voordeel kunnen behalen uit hun glasvezel aansluiting.

Service en kwaliteit als uitgangspunt

Voor maximale kwaliteit in dienstverlening zijn samenwerkingsverbanden onontbeerlijk. Niemand kan alles alleen en daarom werkt IGB intensief samen met gerenommeerde en ervaren partners. Bedrijven die professionaliteit en kwaliteit niet alleen hoog in het vaandel hebben staan maar deze ook in de praktijk hebben bewezen. Zij bieden onder meer internettoegang, ontwikkelen applicaties, leveren consultancydiensten of treden op als wederverkoper van oplossingen. Door deze samenwerking bent u bij IGB dus altijd verzekerd van een state-of-the-art netwerk en een optimaal passende dienstverlening.

Hoe pakken we het aan?

Bij de keus voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk werkt IGB volgens een standaard protocol. Eerst wordt een haalbaarheidsonderzoek gedaan. In deze fase wordt geĆÆnventariseerd wat de praktische, juridische en financiĆ«le kaders van het project zijn. Ook zal IGB onderzoek doen naar de bereidheid van de aangesloten ondernemers om mee te doen. Na deze fase is duidelijk of het project haalbaar is, wat voor diensten er kunnen worden aangeboden en wat de kosten, maar wellicht nog belangrijker, wat de kosten besparingen zullen zijn. In de implementatiefase zal IGB zorgdragen voor de feitelijke realisatie van het netwerk. Na een pilot- of testfase zullen zaken als internettoegang, telecomvoorzieningen en beveiliging vervolgens stap voor stap worden uitgerold. Na de oplevering zal IGB zorgdragen voor beheer, service en groei van het netwerk en zullen we door middel van actieve communicatie met de aangesloten leden continue de voorzieningen en diensten evalueren en waar nodig uitbreiden en aanpassen.